In 10 stappen succesvol beleggen review

Op deze pagina lees je mijn in 10 stappen succesvol beleggen review. Door de toenemende populariteit van cryptovaluta, vastgoed en opties, ging ik op zoek naar hulpmiddelen die mij konden helpen om succesvol te kunnen beleggen met behulp van bewezen technieken. Na wat onderzoek gedaan te hebben ben ik terechtgekomen bij het in 10 stappen succesvol beleggen pakket van beleggen.com.

Hoe ziet het in 10 stappen succesvol beleggen pakket eruit?

Je krijgt een fysiek boek thuisgestuurd en je kunt ervoor kiezen om de online training, luisterboek en e-book erbij te bestellen als complete pakket. Het fysieke boek is dus ook digitaal te lezen en luisteren. Het luisterboek wordt voorgelezen door Harm van Wijk (oprichter beleggen.com) en dat maakt het luisteren aangenamer. Hij leest het op een fijne manier voor en persoonlijk vind ik het leuk als de auteur het boek zelf voorleest. Het komt wat authentieker over.

Wie is Harm van wijk?

Het in 10 stappen succesvol beleggen pakket is ontwikkeld door Harm van Wijk, de oprichter van beleggen.com. Tevens werkt Harm ook als hoofd-beleggingsexpert. Daarnaast is Harm ook bekend van diverse radio- en televisieoptredens, waaronder RTL Businessclass, Radio1 en EenVandaag, en heeft hij de afgelopen jaren samengewerkt met banken en andere financiële instellingen. Je kunt wel stellen dat Harm een autoriteit is op het gebied van beleggen. Hij heeft meer dan 13.000 (beginnende) beleggers kunnen helpen met starten en groeien.

Wat is het doel van het boek?

In deze review zal ik het voornamelijk hebben over het boek en mijn bevindingen, maar voordat ik mijn bevindingen bespreek is het belangrijk om te weten wat het doel is van het boek. Kortom, het doel van het boek is simpel gezegd om mensen richtlijnen te geven door middel van de 10 stappen in het boek waardoor de kans groter is dat ze succesvol leren beleggen.

Wat is de doelgroep?

Is het ook geschikt voor beginnende beleggers?

Ja het boek is geschikt voor beginnende en ervaren beleggers. Als je helemaal niet bekend bent met beleggen, is dat geen probleem, maar als je ervaring hebt, is het boek ook erg handig.

Voor welke leeftijd is het boek geschikt?

Je moet minstens 18 jaar oud zijn om te beleggen met een beleggingsaccount, maar voor het lezen van het boek kan ik zeggen dat er geen minimumleeftijd is. Het is geschikt voor jong en oud. Uiteraard is dit geen leesboek voor kinderen, maar dat heb je denk ik al door. Zolang je geïnteresseerd bent in beleggen, raad ik dit boek aan.

In 10 stappen succesvol beleggen boek

Wat staat er in het boek?

Ik heb het complete pakket besteld waardoor je naast je fysieke boek ook toegang krijgt tot het luisterboek, e-book en online training. Om de informatie beter te begrijpen heb ik het beluisteren van het luisterboek gecombineerd met het lezen van de e-book.

Stap 1 – Formuleer je doel

In stap 1 vertellen ze hoe belangrijk het is om je doel concreet te krijgen en je weet waarom je het wilt bereiken. Ze komen ook met voorbeeld met wat ervoor nodig is om een doel te behalen. Ik krijg het idee dat ze willen dat je echt naar je doelen werkt en daar ook gelijk mee bezig bent en het niet zomaar uitspreekt.

Stap 2 – Mindset

In stap 2 van het boek staat het nodig hebben van een mindset centraal. Ik moet eerlijk zeggen dat ze dat goed hebben verwerkt in het boek. Ze laten inspirerende teksten zien en vertellen ook hoe de psychologie werkt achter de keuzes die jij maakt. Ze willen je echt helpen om hetgeen dat je wilt bereiken realiseerbaar te maken. Dat hebben ze op een goede manier weten te doen door middel van tips, voorbeelden en opdrachten.

Stap 3 – Vergroot je kennis

In stap 3 van het boek gaat over het vergroten van je kennis op het gebied van beleggen. Hier wordt uitgelegd op welke beleggingsniveau je zit en wat ervoor nodig is om op het volgend niveau te komen. Daarnaast krijg je ook een idee wat voor soort belegger je bent? Bijvoorbeeld een basis belegger of een gevorderde belegger. Ze vertellen dat het belangrijk is naar live events te gaan en het hebben van coach. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker en sneller gaat leren. En zo werkt het natuurlijk ook, iemand die de klappen van de zweep kent en het nodige al heeft gemaakt, zou je voor fouten kunnen behoeden en het proces tot succesvol beleggen kunnen versnellen.

Stap 4 – Kies een kansrijke markt

Vanaf stap 4 gaat het echt over beleggen. Er wordt gesproken over het gebruikmaken van een trend en waar je een trend kunt vinden en wat nou een goedkoop of duur aandeel door middel van een PEG-ratio. Ze geven aan dat het belangrijk is om je portefeuille te spreiden om zo risico’s te verlagen en een hoger rendement te behalen. Ze geven ook een voorbeeld van wat een betrouwbaar aandeel is op basis van een aantal kenmerken, zo weet je dat je minder risico loopt als je zo’n aandeel koopt.

Stap 5 – Filter de kansrijke aandelen

Stap 5 gaat over het kiezen van de beste aandelen en het toepassen van methoden om groei te verzekeren. Er wordt ook verteld waarom 90% van de particuliere beleggers faalt en hoe je juist wel kunt winnen. Daarnaast heeft Harm de software Trading Navigator ontwikkeld om aandelen in trends te plaatsen. Hierop kan worden ingespeeld. De software wordt ondersteund door onder andere Binck en Wallstreet Pro.

Stap 6 – Selecteer het instrument

In stap 6 worden onder andere de opties besproken. Er wordt verteld wat ze doen en wat je kunt doen om met een kleine investering geld te verdienen en je krijgt een beeld van de voor- en nadelen. Hetzelfde geldt voor Turbo’s, CFD’s, ETF’s, futures en sprinters. Na het lezen van deze stap is het vooral van belang in welk aandeel je gaat beleggen.

Stap 7 – Kies de strategie die bij je past

Stap 7 gaat over het ontwikkelen van een beleggingsstrategie die bij je past. Ze zeggen dat de strategie bij je persoonlijkheid moet passen, en dat is natuurlijk ook zo. Want zeg nou zelf ben jij iemand die risico’s durft te nemen? Zo ja, dan doe je een andere investering dan iemand die dat niet durft. Daarom zal de strategie anders zijn. Als je niet veel tijd wilt doorbrengen op de aandelenmarkt, word je ook geïnformeerd over welke strategie daarbij past.

Stap 8 – Gebruik money management

Stap 8 gaat over money management, het gaat vooral om het bewaken van je risico’s. Hoeveel mag je verliezen. Ze laten zien dat je je daar zelf bewust van moet zijn. Daarnaast illustreert het ook het belang van het plaatsen van een stop-loss bij het handelen in aandelen. Het is belangrijk om een bewezen methode te volgen en je niet te laten beïnvloeden door anderen of dingen waar je geen invloed op hebt.

Stap 9 – Bepaal vooraf wanneer te verkopen

Stap 9 gaat over het vooraf bepalen wanneer de aandelen verkocht moeten worden. Ze geven voorbeelden van wanneer je aandelen het best kunt verkopen. Het nemen van winsten of verliezen staat centraal. Hier moet van tevoren over nagedacht zijn.

Stap 10 – Registreer en evalueer elke transactie

Stap 10 gaat over het registeren en evalueren van transacties. Ze geven als tip aan om een trading journaal bij te houden. Hierin staan de transacties in die je gedaan hebt. Daar zou je zoveel mogelijk van moeten leren. Verder wordt ook verteld welke broker je gebruik van kunt maken.

In 10 stappen succesvol beleggen onlinetraining

De online training is ter ondersteuning van het boek. De informatie in het boek is voldoende om je op weg te helpen, maar in de online training vind je video’s, hulpmiddelen en extra informatie die je kunnen helpen om sneller succesvol te kunnen beleggen. Iedere stap in het boek is verwerkt in de online training. Je kunt het vergelijken met een omgeving die ervoor zorgt dat de informatie in het boek in de praktijk wordt gebracht.  Verder krijg je toegang tot de e-book en luisterboek mocht je het boek digitaal willen lezen of willen beluisteren.

Het beleggen.com forum

Vanaf het moment dat je het boek aanschaft krijg je toegang tot de beleggen.com-forum. In de community kun je allerlei zaken bespreken, zoals prijsverwachtingen, beursnieuws en vragen over het boek of online training. Als je ergens in verstrikt raakt, kunnen mensen je helpen. Op het moment van schrijven van deze review zijn er bijna 80.000 leden geregistreerd. Het is een grote community en dat is zeker waardevol.

Hieronder krijg je een beeld van welke categorieën er zijn.

Wat zijn de voordelen?

  • Het boek is fijn leesbaar;
  • Veel voorbeelden en inspirerende quotes;
  • Het luisterboek wordt ingesproken door Beleggen.com oprichter Harm van Wijk;
  • Grote community.

Wat zijn de nadelen?

  • Niet alle termen worden uitgebreid uitgelegd, dus als beginner zul je wat Google-zoekopdrachten moeten doen;
  • Persoonlijk zou ik naast beleggen in aandelen, graag meer willen weten over beleggen in cryptocurrency.

Wat zeggen anderen over het boek?

Ik ben gelukkig niet de enige die het boek heeft gelezen. Zie hieronder wat reviews van mensen die het boek ook hebben gelezen.

In 10 stappen succesvol beleggen kosten? Inclusief korting

Het fysieke boek 10 stappen succesvol beleggen is gratis. Je betaalt enkel de verzend- en verwerkingskosten van € 6,95.

Als extra optie kun je kiezen voor de online training + e-book + luisterboek en dat bedraagt normaal gesproken € 219,94, maar tijdelijk te verkrijgen voor € 17,00. Wees er snel bij dit kan zo maar weer veranderen.

Wat ervoor zorgt dat het totaalbedrag voor het complete pakket € 23,95 bedraagt.

Een betere deal heb ik niet kunnen vinden voor deze prijs. Ik moet er wel bij zeggen dat er al genoeg informatie in het boek zit om goed op weg te kunnen. Maar als je de extra optie aanvinkt zul je snellere resultaten behalen. In de onlinetraining zitten hulpmiddelen verwerkt die jou wat tijd kunnen besparen tegen een meerprijs van 17,00 euro. Ik heb ervoor gekozen en ik heb er geen spijt van gehad.

Conclusie

Na het lezen van het boek en het volgen van de online training ben ik begonnen met het schrijven van de review. Deze review wilde ik graag met jullie delen, omdat ik denk dat je hier echt wat aan hebt. Als je overweegt te beginnen met beleggen, of je bestaande kennis wilt uitbreiden zal het je helpen.

In eerste instantie had ik verwacht dat ik een vrij moeilijk leesbaar boek binnen zou krijgen, maar het viel mee. Het boek is fijn om te lezen en ik heb het boek ook binnen no-time uitgelezen. Ik moest Google gebruiken om bepaalde termen te verduidelijken, zodat ik ze kon begrijpen. Dit komt meer omdat ik nog niet heel lang bezig ben met beleggen. Ik zou het boek zeker aanraden ook inclusief de online training. Ik zou het boek ook aanraden aan vrienden en familie, omdat het gewoon een kwalitatief goed boek is.

Verder bedankt voor het lezen van mijn review, mocht je geïnteresseerd zijn geraakt dan kun je het boek bekijken.

1 gedachte over “In 10 stappen succesvol beleggen review”

Plaats een reactie