Moosty NFT cursus review

Ik was opzoek naar een cursus die mij kon vertellen hoe ik kan investeren en handelen in NFT’s. Aangezien deze manier van geld verdienen vrij nieuw is kwam ik erachter dat ik niet zoveel Nederlandstalige NFT cursussen kon vinden. Uiteindelijk kwam de Moosty NFT cursus op mijn pad. De cursus leek mij erg waardevol en de cursus ontwikkelaar Maarten Oostland kwam zó goed op mij over dat ik besloot de cursus te kopen. Na het volgen van de cursus heb ik besloten om er een review over te schrijven op mijn blog. Ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn review vinden en ik hoop dat deze review van waarde voor jullie kan zijn. Alvast bedankt voor het lezen en laat een reactie achter als je het leuk vindt.

Voordat we met de review beginnen is het misschien handig om wat basisinformatie te geven over NFT’s en over de cursus zelf.

Inhoudsopgave

Wat is een NFT?

NFT staat voor Non-Fungible token. Ik zal eerst uitleggen wat fungible is. Fysieke valuta’s en cryptocurrencies zijn “fungible”, wat betekent dat ze voor elkaar kunnen worden verhandeld of ingewisseld. Ze zijn ook gelijk in waarde – de ene euro is altijd een andere euro waard; de ene bitcoin is altijd gelijk aan de andere Bitcoin. De fungibiliteit van Crypto maakt het een vertrouwde manier om transacties op de blockchain uit te voeren.

NFT’s zijn dus niet inwisselbaar met elkaar en daarom zijn ze dus non-fungible. Want iedere NFT kan een andere waarde vertegenwoordigen.

Verder zijn NFT’s digitale kunstwerken die het auteursrecht en eigendom van de maker of koper behoudt in de blockchain.

Hoe werkt een NFT?

Nu ik je heb verteld wat NFT’s zijn is het ook belangrijk om te weten hoe ze werken.

NFT’s bestaan ​​op de blockchain, een grootboek dat transacties registreert. De blockchain is het onderliggende proces om bijvoorbeeld cryptocurrencies mogelijk te maken. Omdat iedereen de blockchain kan inzien, kan eenvoudig worden getraceerd en geverifieerd wie de eigenaar is van de NFT.

NFT’s worden meestal bewaard op de Ethereum-blockchain, hoewel ze ook andere blockchains ondersteunen. NFT’s bestaan ​​uit digitale objecten, waaronder kunst, GIF’s en video’s. Eigenlijk zijn NFT’s vergelijkbaar met fysieke verzamelobjecten, alleen digitaal. Dus in plaats van een echte schilderij aan de muur te hangen, krijgt de koper een digitaal bestand.

NFT-voorbeelden

Dit is een voorbeeld van een NFT. Dit is mijn allereerste NFT en ik heb het niet lang geleden gratis kunnen krijgen. Ik wist verder niet wat het inhield, maar ik vond het plaatje er wel grappig uitzien.

Kijk maar eens:

Leuke he 😛

Waarom investeren in NFT?

De reden dat ik in NFT’s zou willen investeren is omdat ik meer financiële vrijheid wil. Het investeren en handelen in NFT’s zijn goede manieren om passief geld te verdienen. Geld wat op de bank staat wordt steeds minder waard. Kijk maar naar hoe hoog de inflatie is gestegen de afgelopen tijd.

Ik wil mijn geld niet zien verdampen en daarom wil ik een gedeelte van mijn geld omzetten in NFT’s. Uiteraard zal ik in NFT’s investeren waarvan ik geloof dat ze meer waard gaan worden. De bedoeling is dat mijn geld in de loop van de tijd groeit en niet verdampt. Daarnaast vind ik het concept erg tof. Hoe cool is het dat je een simpel digitaal plaatje voor heel veel geld kunt verkopen. Ik heb verhalen gehoord over NFT’s die voor honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s zijn verkocht. Ik besef dat wij in een heel mooi digitaal tijdperk leven en dat je daarvan moet profiteren. Natuurlijk komen zulke bedragen niet zomaar aanwaaien, maar je kunt er alsnog leuk mee verdienen. Dat is de reden waarom ik in NFT’s wil investeren.

Wat is de Moosty NFT Cursus?

De Moosty NFT cursus is de cursus van oprichter Maarten Oostland. Dit is een cursus die je leert NFT’s te kopen en verkopen. Ook leer je zelf NFT’s maken zodat jij de digitale kunstenaar kan zijn. De cursus is dus erg breed. Vanuit de cursus ontvang je ook informatie over de basisbegrippen van NFT en de strategieën die je kunt toepassen. Daarnaast worden er ook tips gedeeld. De Moosty NFT cursus is een onlinetraining waar ook een community aan verbonden zit. Uiteindelijk zal de cursus jou kunnen helpen om je weg te vinden in de NFT-wereld.

Wie is Maarten Oostland?

Volgens zijn Linkedin is Maarten een voormalig Google-medewerker uit Groningen die Co-founder is van Cryptocommunity en eigenaar is van Moosty.nl. Cryptocommunity richt zich voornamelijk op cryptocurrency en Moosty.nl richt zich op cryptocurrency en NFT’s. Als je Maarten Googelt dan zijn er verschillende foto’s van hem te zien. Ook op zijn website Moosty.nl is een foto van hem afgebeeld. Dat laat mij zien dat hij transparant is en zijn identiteit niet verborgen houdt dat vind ik wel belangrijk.

Is de Moosty.nl betrouwbaar?

Als de persoon achter de cursus betrouwbaar is dan kan het haast niet anders dat het bedrijf dat ook is. De Google recensies van Moosty.nl zijn goed te noemen.  Kijk maar eens:

Josse Beudeker
Josse Beudeker
2022-02-03
Maarten heeft een superfijne cursus ontwikkeld. Ideaal voor als je meer wilt leren over NFT's. Het toffe vind ik dat je ook word toegevoegd aan een oprechte community, waarin veel mensen zitten die dezelfde belangen delen. Lekker bezig Maarten!
Nigell5
Nigell5
2022-02-03
Fijne uitleg en een hoop goede informatie waarmee je aan de slag kan!
wouter hilbers
wouter hilbers
2021-05-25
Maarten heeft mijn vragen goed beantwoord en heeft een goede positiefe instelling ook goede kennis van verschilende markten thx Maarten van Moosty.nl
Vincent de Vroomen
Vincent de Vroomen
2020-10-12
Ik ben via Google op een bepaald moment met Maarten Oostland van Moosty.nl in contact gekomen. Omdat ik bezig ben om zelf een website te maken voor mijn activiteiten, heb ik besloten om gebruik te maken van de kennis en ervaring van Maarten. In twee sessies van een uur (waarbij niet gekeken werd op een kwartiertje meer) heeft Maarten mij flink op weg geholpen. Dat ging met veel geduld en de tijd werd genomen om mij goed te helpen. De tips, die Maarten geeft, zijn zeer waardevol. Hij heeft absoluut veel kennis van deze materie. Ik beveel Maarten van harte aan!

Het KVK en btw-nummer zijn gewoon op de website te vinden. Dat betekent dat Moosty een officieel geregistreerd bedrijf is.

Ik denk dat ik wel mag zeggen dat Moost.nl betrouwbaar is.

Mijn verhaal

Als ik eerlijk ben is deze manier van geld verdienen nieuw voor mij. Je kunt me zien als een beginner die via de cursus probeert kennis te maken met de wereld van NFT’s. Ik vind het concept erg interessant en dat is ook de reden dat ik mij erin wilde verdiepen. Dit is precies hoe ik ooit ben begonnen met investeren en handelen in crypto.

Dit is ook iets nieuws waar ik potentieel in zie en het staat naar mijn mening nog in de kinderschoenen. De reden dat ik de cursus heb gekocht is voor educatieve redenen. Wat ik daarmee bedoel is dat naast het geld verdienen ik zoveel mogelijk wil weten over dit onderwerp. Ik vind het concept gewoon erg tof. Ik denk gewoon als je goed begrijpt hoe dit allemaal werkt. De kans op successen ook veel groter is.

In het volgende hoofdstuk begin ik met het reviewen van de cursus.

Hoe ziet de Moosty NFT cursus eruit?      

De omgeving waar de onlinetraining video’s worden geplaatst wordt Moosty.nl Academy genoemd. Ik moet zeggen dat het er erg gebruiksvriendelijk uitziet. De grafische vormgeving is ook simpel en duidelijk daar hou ik wel van.

Vooraf

Welkom

Dit is de welkomstpagina er wordt uitgelegd wat je gaat leren en welke valkuilen er zijn.

Moosty Community op Discord

Hier kun jij je aanmelden voor de Moosty Discord-server. Discord is een omgeving waar mensen die de Moosty NFT cursus hebben gekocht contact met elkaar kunnen hebben. Hier worden onder andere succesvolle verkopen, koop- en verkoopsignalen en aankondigingen gedeeld.

Het mooie is dat het een fijne en warme community is waar iedereen elkaar wil helpen. Dat is goed om te zien. De mensen zijn ook erg transparant ze delen vaak ook welke NFT’s ze gekocht hebben en welke fouten ze hebben gemaakt. Dit zodat jij deze fouten kan voorkomen.

Om lid te worden van de community, kun je de Discord mobiele of desktop-app downloaden.

Maarten heeft een video opgenomen waarin wordt uitgelegd hoe je je kunt aanmelden en welke kanalen er zijn binnen de Moosty Discord-server.

Moosty’s 10 NFT geboden

Maarten heeft 10 stelregels bedacht waaraan je kunt houden zodat je niet vanuit emotie gaat handelen. Ik vind het goed dat hij hieraan denkt. Want als je niet oplet ga je dingen doen die je vooraf niet had bedacht uit pure angst. Als je niet sterk in je schoenen staat en je laat leiden door angst ga je verkeerde keuzes maken. Je moet een plan maken, volgen en zo nu en dan bijstellen.

Ik zal enkele van de besproken geboden opnoemen. Er wordt gezegd dat je nooit moet handelen met geld wat je nodig hebt. Daar ben ik het ermee eens, maar dat geldt voor elke investering. Je gaat geen fiets kopen met je laatste beetje geld. Ik bedoel hoe zou je dan rond moeten komen. Dat is niet verstandig lijkt mij.

Zo is dat dan ook met investeren in crypto of NFT’s. Het kan zijn dat de markt instort of daalt en dan ben jij je geld kwijt. Er wordt ook gesproken over dat het belangrijk is om risico’s te spreiden. Je zou je NFT’s kunnen spreiden over meerdere wallets. Als je gehackt worden dan ben je niet alles kwijt, iets anders wat besproken wordt is dat je af en toe je winst moet nemen. Ik bedoel, het is goed om jezelf te belonen, want als je geen winst neemt. Dan word je misschien niet armer, maar ook niet rijker. Dat is goed om over na te denken.

Ik vind het nogmaals goed dat Maarten dit deelt want dit kan wel eens het verschil zijn tussen het maken van winst of verlies. De meeste mensen hebben geen goed plan en dan ga je echt achter de feiten aanlopen. Ik weet het omdat ik het zelf heb meegemaakt.

Bekijk hier cursus updates

Dit is een pagina waar wordt bijgehouden welke veranderingen Maarten heeft aangebracht aan de cursus. Aangezien de cursus zal blijven ontwikkelen en verbeteren krijg je daar updates over. Ook hoef je niet te betalen voor de updates die je ontvangt. Dit is geheel gratis.

Ik ben erg blij dat deze pagina er is. Ik heb zelf redelijk wat online cursussen gekocht en ik ben dit niet eerder tegengekomen. Super toevoeging dit.

Voordat je gaat beginnen

Dit is een pagina waar wordt verteld dat jij verantwoordelijk bent voor je acties.  De verantwoordelijkheid ligt niet bij Maarten. Dat snap ik wel. Als we naar de Moosty’s 10 geboden kijken, dan wordt verteld waar je op kunt letten. Mocht er iets fout gaan, dan kan Maarten daar niet aansprakelijk voor zijn, want jij bepaald uiteindelijk zelf wat je doet.

Basiskennis

Wat zijn NFT’s

Maarten legt op een leerzame manier uit wat NFT’s zijn en wat je ermee kunt doen. Hij geeft aan dat er veel geld mee te verdienen valt, vooral voor de mensen die er vroeg bij zijn. Alleen is het wel risicovoller dan investeren in crypto.

Als ik eerlijk ben blijft het speculeren wat betreft investeren in NFT’s. Als het tegenzit kun je veel geld kwijt zijn, maar als het meezit hoge winsten behalen. Er wordt onder andere gesproken over wat NFT’s zo uniek maakt. En waarvoor ze wel of niet kunnen worden gebruikt. Het is erg interessant moet ik zeggen. Terwijl er gebruik wordt gemaakt van de Blockchain technologie merk ik dat dit heel anders is dan cryptocurrency.

Voorbeelden van succesvolle NFT’s

In deze video krijg je een aantal voorbeelden van succesvolle NFT’s te zien. Je krijgt vooral te zien dat bepaalde NFT-collecties heel veel waard zijn geworden zoals de CryptoPunks. Er wordt ook verteld waaraan je succesvolle NFT’s kunt herkennen.

Dat is handig, want daar kan op worden ingespeeld. Al denk ik dat een succesvolle NFT-duur in aankoop zal zijn. Je zou ze eigenlijk moeten bezitten voordat ze gehypet worden. Dat is de ideale situatie.

Veelgebruikte termen

Op deze pagina krijg je een overzicht van veelgebruikte NFT termen.

Voorbeelden daarvan zijn floor price, minten en shillen. Ik heb wel eens vaker een onlinecursus gevolgd en ik baalde er altijd van dat ze de gebruikte termen niet uitleggen. Ik ben blij dat Maarten hier aandacht aan heeft besteed dat scheelt Googelen.

Waar kun je NFT’s kopen?

Dit is een belangrijk onderdeel van de cursus. Het gaat over waar je NFT’s kunt kopen?

Maarten somt belangrijke markplaatsen op zoals OpenSea en Binance NFT’s en Rarible. Hij laat weten dat het van het platform afhangt met welke cryptomunt je kunt betalen. Dit is goed om te weten voordat je gaat aanmelden.

Marktplaatsen

Je krijgt hier een lijst te zien met de marktplaatsen waar jij je NFT’s kunt kopen.

OpenSea accounts

In deze video laat Maarten zijn OpenSea account zien. Dat laat zien dat hij erg transparant is. Je kunt dus echt zien in welke NFT’s hij heeft geïnvesteerd en daarnaast laat hij ook zien welke OpenSea accounts de moeite waard zijn om in de gaten te houden.

Twitter accounts

Op deze pagina worden NFT-gerelateerde Twitter-accounts weergegeven. Deze accounts kun je bekijken en de investeringen die zij doen volgen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je te alle tijden je eigen onderzoek doet anders ga je keuzes maken waar je later spijt van kan krijgen.

Play-to-Earn Games (& NFT’s)

In deze les wordt uitgelegd hoe je geld kunt verdienen door een Play-to-Earn spel te spelen. Er wordt onder andere gezegd dat de Game-items kunnen worden omgezet naar NFT’s en dat het verzamelde goud in het spel crypto kan vertegenwoordigen en dat kun je dus echt uitkeren. Dat klinkt supertof. Ik zie het al voor me. De hele dag gamen en zo mijn geld verdienen.

Ik denk dat er een hele nieuwe markt opengaat hiermee. Het nadeel is wel dat de mensen met een gameverslaving zou kunnen toenemen, maar het voordeel is dat je ervoor beloond wordt. Dus dit doe je dus niet voor niets 😛

1.      Voorbereiding

Het volledige proces: NFT’s kopen en verkopen

In deze les legt Maarten in het kort het NFT koop- en verkoopproces uit. In de volgende video’s zal dieper worden ingegaan over hoe je NFT’s kunt kopen en verkopen. Hij laat in deze les vooral zien wat je te wachten staat. Het is fijn dat hij een vooruitblik geeft dan weet je wat je te wachten staat.

MetaMask wallet aanmaken en installeren

In dit deel van de cursus leer je hoe je een MetaMask wallet aanmaakt. Wat ik begrijp is dat je een wallet nodig hebt om NFT’s te kunnen kopen. Hierop zet jij je geld ofwel crypto op. Op het moment dat je voldoende crypto op je MetaMask wallet hebt staan ben je in staat om NFT’s te kopen.

Verder krijg je ook te weten waar je rekening mee moet houden wat betreft je wallet. Vooral security technisch. Mocht iemand bij je wallet kunnen komen dan kun je al je crypto kwijt zijn.

MetaMask koppelen met OpenSea

In deze video leer je hoe je de MetaMask wallet kunt koppelen met OpenSea, de grootste NFT-marktplaats. Daarnaast verteld Maarten hoe je een OpenSea account kunt instellen. Als ik het zo bekijk, dan is het best simpel. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om dit te kunnen instellen.

Geld sturen naar MetaMask wallet

In deze les leer je hoe je geld kunt sturen naar je MetaMask wallet. Maarten heeft 2 video’s gemaakt hierover. Een video over het versturen van geld via Binance en een video via Coinbase.

Met geld wordt Ethereum bedoeld aangezien OpenSea Ethereum ondersteunt. Verder wordt het stap voor stap uitgelegd dus aan de hand van deze video’s moet het goedkomen. Natuurlijk zijn er meerdere manieren om geld over te maken naar MetaMask, maar Maarten beschrijft deze twee manieren.

2. Onderzoek

Onderzoek doen met checklist

Maarten heeft een checklist samengesteld waar je rekening mee kunt houden als je in een NFT-project investeert. Het zijn 10 checks die je kunt nagaan.

Er zijn ook richtlijnen geformuleerd waaraan je kunt houden. Dit zorgt ervoor dat de kans groter is dat je investeert in het juiste project. Ik vind het heel goed dat hij dit heeft samengesteld. Want dan weet ik een beetje waarop ik moet letten als ik in een NFT-project wil investeren. Ik zal deze checklist gebruiken voordat ik een NFT koop.

Moosty’s NFT Checklist

Via deze pagina kun je de Moosty’s NFT checklist downloaden

Kenmerken (zeldzaamheid) checken

Er wordt een video besteed aan het controleren hoe zeldzaam een NFT is in een collectie. Er zijn handige tools ontwikkeld om de zeldzaamheid van NFT’s te controleren en deze voor zo weinig mogelijk te kunnen kopen. Heel fijn. Want wat ik begrijp is dat hoe zeldzamer de NFT is hoe beter het verkoopt.

Tools voor onderzoek

In deze les wordt verteld welke tools je kunt gebruiken om goed onderzoek te kunnen doen voordat je NFT’s koopt. Er wordt in het kort beschreven hoe deze tools werken. Een voorbeeld van zo’n tool is Nansen.

Mocht je opzoek zijn naar een goed NFT-project, dan is deze les erg belangrijk. Als ik er nu over nadenk zou je de stof die je hier ontvangt kunnen combineren met de Moosty NFT checklist waar ik het net over had.

Hoe vind je onontdekte NFT’s met Nansen?

Maarten legt uit hoe je de Nansen-tool kunt gebruiken om onontdekte NFT’s te vinden. Hij legt dit in detail uit en vervolgens koopt hij een NFT op basis van de Nansen tool. Hij laat ook zien in welke NFT’s je beter niet in kunt investeren.

Onderzoek doen uitbesteden (Alpha groepen)

Blijkbaar is het ook mogelijk om het onderzoek uit te besteden aan mensen die dag en nacht bezig zijn om goede NFT sets te vinden. Dit kan best handig zijn als je geen tijd hebt om onderzoek te doen naar goede NFT-collecties om in te investeren.

Je zou dit werk dan kunnen uitbesteden en investeren in NFT-collecties die anderen delen. Om toegang te krijgen tot de informatie dien je lid te worden van een community bijvoorbeeld een Discord groep.

Er zijn wel kosten verbonden om toegang te kunnen krijgen, maar ik vind het wel interessant. Het scheelt een hoop tijd en dat vind ik erg belangrijk. Maarten laat wat voorbeelden zien van deze community’s en geeft zijn mening over of je dit zou moeten doen of niet.

2.      Kopen

Hoe koop je NFT’s?

In deze les wordt uitgelegd hoe je Ethereum via Binance naar je MetaMask wallet kunt versturen om NFT’s te kunnen kopen. Vervolgens worden er meerdere NFT’s gekocht die daarna eigenlijk weer verkocht worden om te flippen. Je krijgt het gehele proces van begin tot eind te zien. Dit is dan wel een belangrijke video.

Tools om te kopen (BINNENKORT!)

Deze pagina is leeg en zal binnenkort worden geüpdatet.

Gas Fees

In deze les wordt de term Gas Fees ofwel transactiekosten uitgelegd. In het kort zijn dit de handelskosten die je maakt voor elke transactie op het OpenSea platform bijvoorbeeld. Maarten laat in een grafiek zien hoe hoog de Gas Fees zijn. Ook geeft hij tips om minder Gas Fees te betalen.

Hoe maak je een NFT zichtbaar na reveal?

Dit is wel een nuttige video, want als een NFT-collectie bekend is gemaakt ofwel gepubliceerd is, dan kan het zijn dat bepaalde NFT’s nog steeds niet zichtbaar zijn. Maarten laat in deze les zien hoe je deze NFT’s kunt zien. Het is heel simpel, maar handig om te weten.

4. Verkopen

Hoe verkoop je NFT’s?

In een video van zo’n 4 minuten wordt uitgelegd hoe je een NFT kunt verkopen en waar je rekening mee moet houden. Het is wederom simpel en de uitleg die je krijgt is gewoon goed.

Verkopen voor of na reveal?

Deze les gaat over het verkopen voor of na de publicatie van een NFT-collectie.

In een vorm van een video analyseert Maarten dit verhaal. Je krijgt een idee of het beter is om voor, tijdens of na een reveal te verkopen.

Los van het antwoord dat je van Maarten krijgt. Heeft dit natuurlijk ook te maken met je strategie zou ik zeggen. Want wil je snel handelen of de NFT voor een langere periode vasthouden? Ik denk zelf dat het goed is dat je daar zelf antwoord op geeft. Als je lange termijn denkt, dan maakt het niet uit. Want jij gelooft dat de NFT in de toekomst meer waard gaat worden.

Deze les is dan ook meer bedoeld voor als je gewoon snel winst wilt maken. Dat is verder prima. Wie wil dat nou niet 🙂

Maken

Hoe maak je NFT’s

In deze les leer je hoe je een NFT kunt maken en deze te koop kan zetten. Dit wordt stap voor stap uitgelegd.

Een NFT maken is niet moeilijk. Ik denk dat het moeilijkste hieraan de marketing is. Want hoe zorg je dat mensen jouw NFT’s gaan kopen. Ik bedoel hoe zorg jij ervoor dat mensen bereid zijn om jou NFT’s te kopen en hoe zorg jij ervoor dat mensen überhaupt jouw NFT-collectie zien.

Natuurlijk hangt het leuk vinden van je NFT-collectie af van je creativiteit, Photoshop-vaardigheden en de smaak van potentiële kopers. Maar NFT’s aan de blockchain koppelen en te koop zetten is peanuts.

De Moosty NFT methode

Snelle flips vs. longterm HODL

In deze les hebben ze een pagina toegewijd aan hoe Maarten omgaat met de Snelle flips en longterm HODL-strategie. Ik heb het eerder in deze review al over deze onderwerpen gehad en Maarten gaat hier verder op in.

Staken (HODL)

Geld verdienen met NFT’s staken

In deze les legt Maarten uit hoe je geld kunt verdienen door het vasthouden van je NFT. Dit wordt staken genoemd. Hij een laat een voorbeeld zien van een NFT die je kunt staken. Dit is best interessant, als je vertrouwen hebt in een collectie en gelooft dat het over een lange periode meer waard gaat worden, dan kun jij geld verdienen door hem vast te houden. Dat lijkt mij een win-win situatie. Aangezien je de NFT toch zou willen vasthouden voor een langere periode is dit natuurlijk perfect.

Rente uitkeren na staking

In deze les laat Maarten zien hoe je de rente die je ontvangen hebt door het vasthouden van NFT kan laten uitkeren. Dit is wederom erg simpel en met een aantal klikken is het gebeurt. Het geld kun je vervolgens omzetten naar een cryptomunt of naar euro’s mocht je dat willen.

Tips & Tricks

Notificaties van biedingen uitschakelen

Als jij heel veel e-mails binnenkrijgt van biedingen die gedaan worden op jouw NFT’s, dan kan dat op den duur vervelend worden. Daarom heeft Martijn een video gemaakt over hoe je de notificatie van biedingen uitzet. Het hoeft natuurlijk niet, maar het is een tip die je kunt gebruiken.

Coinbase NFT’s

In deze les wordt gesproken over de lancering van de Coinbase NFT marktplaats. Deze wordt binnenkort gelanceerd en Maarten verteld waar je rekening mee kunt houden wat betreft de lancering. De informatie en tips die gegeven worden zijn best handig.

Afsluitend

Geld verdienen?

Verder is het ook mogelijk om een vergoeding te ontvangen door het promoten van deze cursus. Hoe je dit kunt doen wordt uitgelegd.

Bedankt!

Hier bedankt Maarten je voor het volgen van de cursus. Hij vraagt of je een review kunt schrijven en een feedbackformulier kunt invullen. Daarnaast verwijst hij ook naar zijn social media kanalen.  

Coaching

Het is ook mogelijk om een coaching dienst af te nemen. Dit geldt voor zowel coaching in crypto en NFT. Er zijn eigenlijk twee vormen die je kunt kiezen wat betreft coaching.  1-op-1 coaching sessies en in groepsverband.

Je kunt een gratis intakegesprek inplannen van 25 minuten op een datum en tijd naar keuze. Ik heb er zelf nog geen gebruik van gemaakt, maar na het intakegesprek verwacht ik dat er kosten aan verbonden zijn, maar Maarten kan je dat tijdens het gesprek laten weten. Ik vind het goed dat hij deze service biedt. Voor de mensen die extra begeleiding willen of niet weten waar ze moeten beginnen kunnen hier gebruik van maken. Dit is erg waardevol, omdat je de kans op beginnersfouten nog kleiner maakt. Dan het al was door het volgen van deze cursus en deelnemen aan de Moosty community. Vergeet ook niet dat Maarten zelf alle fouten al heeft gemaakt, dus je zou heel veel van hem kunnen leren.

Wat zijn de voordelen van de Moosty NFT cursus?

 • Ik vind het leuk Maarten zelf op beeld te zien in zijn video’s;
 • De lesstof wordt goed uitgelegd;
 • Geen meerprijs voor nieuwe cursus updates;
 • Geen ongeloofwaardige verhalen snel rijk worden verhalen;
 • De cursus is kwaliteit goed in elkaar gezet;
 • De Moosty community groeit erg snel;
 • Vanuit de cursus en de community worden veel tips gedeeld;
 • Er is een mogelijkheid om geld te verdienen met het promoten van de Moosty NFT cursus.

Wat zijn de nadelen van de Moosty NFT cursus?

 • Ik had graag iets meer willen weten over de scams die rondgaan binnen de NFT-wereld in de cursus. Ik moet erbij vermelden dat daar in de Moosty community wel redelijk veel aandacht aan wordt besteed. Update: Ik heb Maarten mijn review laten lezen en oplichting rondom NFT’s is nu wel onderdeel van de cursus. Dit is verwerkt in les 3 – kopen.

Wat kost de Moosty NFT cursus?

Ik kocht de cursus pasgeleden voor 397 euro, maar de prijs is sinds kort verlaagd naar 247 euro. Dat is een daling van 37,8 procent. Dus als je de cursus nu koopt heb je geluk gehad.

Ik zou zeggen doe er je voordeel mee. Je ontvangt:

 • De meest betaalbare & complete NFT cursus in Nederland;
 • Je leert NFT’s kopen & verkopen voor winst;
 • Je krijgt toegang tot de (besloten) Moosty Community op Discord (hier deelt Maarten zijn aan- & verkopen);
 • Regelmatig nieuwe content & updates bij de prijs inbegrepen.
 • Je leert hoe je onontdekte NFT’s kunt vinden;
 • Je leert hoe je NFT’s op de juiste waarde kunt schatten;

Conclusie

Ik vind het allereerst echt bijzonder om te zien dat een digitaal plaatje miljoenen euro’s waard kan zijn. Echt waanzinnig. Ik hoop zelf ook zo’n verkoop te kunnen realiseren. De cursus zit goed in elkaar. Ik heb het gevoel dat ik nu alles weet wat ik nodig heb om te kunnen starten met het investeren en handelen in NFT’s.

De gegeven uitleg is duidelijk en de video’s zijn goed in elkaar gezet. Maarten weet de boodschap naar mijn mening goed over te brengen. Wat ik zo mooi vind aan deze cursus is dat educatie voorop staat. Je hebt ook van die cursussen die je gouden bergen beloven of je vertellen dat je binnen no-time rijkt zult worden. Zo’n cursus is dit absoluut niet.

Als je dat zoekt, dan is deze cursus niets voor jou. Je kunt er heel veel geld mee verdienen, maar er zijn geen shortcuts naar succes. Maar met de tools en informatie die Maarten deelt, kun je een heel eind komen.

Ik ben zelf erg benieuwd hoe dit allemaal gaat uitpakken voor mij. Zelf denk ik eraan om casestudy reeks op te zetten om de dingen die ik in deze cursus heb geleerd in praktijk te brengen. Ik heb vooral zin om te beginnen en blijf mijn website vooral volgen. Er komen leuk dingen aan.

Maarten is verder ook erg toegankelijk. Ik heb meerdere malen contact met hem gehad via WhatsApp en Ik had ook de gelegenheid om hem aan de telefoon te spreken. Waar hij al mijn vragen beantwoordde. Ik vroeg hem wat de meerwaarde is van de cursus ten op zichtte van andere NFT-cursussen. Hij zei dat de cursus zich eerst richt op educatie en daarna op (snel) geld verdienen.

Ik ben zeer tevreden over deze aankoop. Ik heb nauwelijks een minpunt kunnen vinden over deze cursus. Het is gewoon realistisch en dat maakt het zo goed. Ik hoop dat ik jullie een goed beeld heb gegeven van de cursus en bedankt voor het lezen.

Mocht je enthousiast zijn geraakt door mijn review?

Plaats een reactie