Trading Navigator Methode Review

Na de 6-weekse Trading Navigator Methode training gevolgd te hebben schrijf ik een review over mijn bevindingen. Ik zal inzicht geven op de waarde die de training biedt. De Trading Navigator Methode is het vervolg op het “in 10 stappen succesvol beleggen” boek. Lees ook de in 10 stappen succesvol beleggen review die ik heb geschreven.

Wat is de Trading Navigator Methode?

De Trading Navigator Methode is een onlinetraining inclusief software die wordt aangeboden door beleggen.com. Beleggen.com heeft software ontwikkeld die ervoor zorgt dat je signalen krijgt over wanneer je een aandeel het best kunt kopen of verkopen. In de Trading Navigator Methode wordt stap voor stap uitgelegd hoe je van helemaal niets, een gespreid portefeuille kunt beheren die jou een gemiddeld rendement van 20,6 procent per jaar kan opleveren.

Wat is het doel van de Trading Navigator Methode?

Het doel is om met een bewezen methode gemiddeld 20,6 procent rendement te behalen per jaar met beleggen.

Is de Trading Navigator Methode voor beginners?

Ja en nee als je compleet nieuw bent met beleggen kun je beter vooraf wat onderzoek doen of het in 10 stappen succesvol beleggen boek lezen en de basisbegrippen begrijpen. Ik denk dat het beter is om vooraf iets ervan te weten dan helemaal niets. Je moet dan ook echt weten waarom je de Trading Navigator Methode aanschaft.

Hoelang duurt de Trading Navigator Methode training?

De training duurt 6 weken, maar mocht je meer of minder tijd nodig hebben dan is dat geheel op eigen tempo te volgen.  

Is de training praktisch of theoretisch?

In de eerste week van de training ga je direct aan de slag met praktijkopdrachten en installeer je de trading navigator software. De training is een combinatie van theorie en praktijk. Want naast de praktijkopdrachten hebben ze videoreeksen samengesteld om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen en het zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen.

Mijn startpunt

Ik ben zelf een beginnend belegger en mijn kennis op dit gebied is redelijk basaal met de training hoop ik mijn kennis uit te breiden. Mijn intentie is een zo eerlijk mogelijke review te schrijven. Ik heb de in 10 stappen succesvol beleggen boek gelezen en daarover heb ik zoals ik al heb gerefereerd een review overgeschreven. Daarnaast kijk ik naar YouTube video’s en luister ik naar podcasts over beleggen.

Hoe ziet de training eruit?

Week 1 – Start met de Trading Navigator

Je merkt dat de training dieper ingaat op de onderwerpen die in de in 10 stappen succesvol beleggen boek staan. Want hier gaan ze ook in op de noodzaak van een succesvolle mindset. Ze delen tools die je kunnen helpen een succesvolle mindset te krijgen.

In de eerste week wordt verteld dat je moet leren van de grote slimme beleggers. Kijk naar wat ze doen en probeer het zelf uit, want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als je kunt meegaan met het succes van een grote belegger. Wat op zich wel logisch is, als zij een systeem hebben dat werkt waarom zou je een nieuw systeem uitvinden.

Vanaf dit punt open je een beleggingsrekening en doordat ze een samenwerkingsverband hebben met specifieke brokers kun je gratis transactietegoed verkrijgen. Het fijne hieraan is dat ze samenwerken met de beste brokers van Nederland. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Ze hebben onderzoek gedaan naar welke broker voordelig en gebruikersvriendelijk is en een ruim aanbod heeft qua aandelen.

In week 1 ga je de trading navigator software installeren waarmee je een weergave krijgt van koop- en verkoopsignalen voor aandelen en opties. Ze hebben instructievideo’s gemaakt om je te laten zien hoe je de trading navigator software installeert. Het is een duidelijke stap-voor-stap videoreeks. Naast de videoreeks is er een document bijgevoegd hierin wordt uitleg gegeven hoe de trading navigator werkt.

Er wordt uitgelegd hoe een koop- en een verkoopsignaal ontstaat en ze laten zien hoe je aandelen kunt selecteren die een groeipotentie hebben.

Week 2 – Beleggingsstrategieën

Week 2 gaat over beleggingsstrategieën zoals aandelen, opties en turbo strategieën. Een aandelenstrategie is onderverdeeld in fundamenteel, technisch, kwantitatief en index beleggen.

Kies een strategie die bij je past en die zichzelf bewezen heeft zeker in het afgelopen beursjaar.

Ze geven aan dat je zoveel mogelijk moet leren van de bovenstaande strategieën. Leer dus wat er te leren valt. Hoe beter je de strategie begrijpt, dus de minder en goede kanten van de strategie, hoe langer je de strategie gaat aanhouden. Dat is iets wat mij is bijgebleven vanuit week 2 van de training. Want als je weet wat er kan gebeuren, dan kan je daarop inspelen en zal je minder handelen op basis van emotie.

Je merkt wel dat deze training zicht richt op systemen die bewezen zijn. Het is geen training die je het wiel opnieuw laat uitvinden. Nee het is een training die je leert met een gedegen plan een x aantal rendement per jaar laat behalen. Ik bedoel uiteindelijk is het doel dat het systeem geld oplevert en niet geld kost. Want ongeveer 90% van de particuliere beleggers verliest geld.

Verder worden in week 2 de volgende beleggingsstrategieën besproken:

 • Dogs of the Dow
 • Dividend Aristrcraten
 • Dividendkoningin Geraldine Weiss
 • Opties
 • Turbo’s, Speeders en Sprinters

Week 3 – Trendvolgend beleggen met Trading Navigator aandelen

Week 3 gaat over trendvolgend beleggen, de belangrijke vragen hierbij zijn of je de trend moet volgen of tegen de trend moet ingaan. Koop je aandelen wanneer de prijzen dalen of stijgen? Hier krijg je antwoord op, want dat is iets wat belangrijk is om te weten. Trendvolgend beleggen is niet eenvoudig, daarnaast moet je een trend kunnen herkennen. Je kunt bijvoorbeeld een filter instellen in een grafiek om de trend te achterhalen.

Verder geven ze aan dat je het logisch moet bekijken. Succesvolle bedrijven blijven meestal succesvol voor een bepaalde periode. Minder succesvolle bedrijven blijven minder succesvol voor een bepaalde periode. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een slecht product of management.

Week 4 – Optiestrategieën: de Putsread

Week 4 gaat over opties, je leert wat callopties en putopties zijn. Zo is er een geanimeerde video waarin wordt uitgelegd hoe je putopties spreidt en wat de gevolgen zijn wanneer de AEX stijgt of daalt. Ze geven aan dat het altijd aan te raden is om je risico te beperken en waar nodig een stop loss in te zetten. Al doe je een kleine investering van 250 euro.

Opties hebben ook risico’s. Ze noemen deze risico’s Delta, Theta, Vega, Rho en Gamma. De training legt uit wat het betekent, maar ik vind het een goede zaak dat ze laten zien dat beleggen in opties ook risico’s met zich mee kan brengen.

Een leuke toevoeging, is dat ze een werkboek delen met de naam “Een stapsgewijze handleiding voor het maken van winst- en verliesdiagrammen”. Dit werkboek helpt je bij elke stap. Eerst leer je door een grafiek te tekenen en daarna hoe je de winst en het verlies op de vervaldatum van de optie kunt berekenen.

Je leert ook de potentiële winsten, potentiële risico’s en het break-even-punt van verschillende posities te berekenen. Deze kennis zal je goed van pas komen bij het kiezen van strategieën.

Week 5 – Optiestrategie: de short strangle met de Trading Navigator opties

Vanaf dit punt zou de basisprincipes van opties bekend moeten zijn. Een short strangle is een combinatie van een geschreven call en een geschreven putoptie. Deze strategie is ook complexer en risicovoller dan de aandelen en de short putspread strategieën. Er wordt uitgelegd hoe de short strangle strategie werkt. Waar de winsten en verliezen zitten en hoe groot de kans is op winst. Ook wordt er antwoord gegeven op hoe je een short strangle vindt. Het is vooral van belang dat je de juiste hebt. Hiervoor kun je de trading navigator voor opties en de short strangle indicator gebruiken.

Daarnaast geven ze aan om een handelsplan te schrijven mocht je duidelijk hebben voor welke short strangle je gaat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je het plan gaat uitvoeren. De volgende onderwerpen kunnen worden verwerkt in het plan. Hoe vaak je ermee bezig gaat zijn en wanneer neem je winst of verlies neemt.  Er worden tools gedeeld die je kunnen helpen met het zoeken van een short strangle.

Week 6 – Klaar voor succes? Aan de slag!

Ze geven aan dat als je succesvol wilt zijn met beleggen dat je een handelsplan moet hebben en aan money management doen. Dit kun je vergelijken met een businessplan. Ze delen ook een voorbeeld van een handelsplan. Deze kun je overnemen invullen op basis van jouw strategie. Door money management toe te passen weet je of je strategie klopt. In je handelsplan kun je verwerken wat je risk ratio, risk/reward en inleg per trade is. Hier kun je een berekeningen op loslaten die je inzicht geeft hoeveel risico je mag nemen per trade. Dit wordt uitgebreid uitgelegd in een vorm van een video.

Daarnaast geven ze als tip dat je je verliezen zo klein mogelijk moet houden. Hiervoor kun je een stop loss voor inzetten bij aandelen. Bij beleggen in opties gaat dat net wat anders. Daar is het belangrijk dat je winsten zo snel mogelijk worden binnengehaald en je verliezen laat doorlopen totdat je stop loss wordt geraakt. Want een verlies kan zo weer een winst worden.

Het is ook belangrijk om een trading journaal bij te houden. Een trading journaal houdt per transactie bij wat en wanneer er wat gekocht is en voor hoeveel. Waarom het gekocht en verkocht is en hoeveel signalen er waren.  Ze delen een trading journaal sheet waarvan je gebruik van kan maken. Je hebt echt inzichtelijk wat je winst en verlies is per transactie.

Daarnaast stimuleren ze om samen te werken met een buddy. Een buddy zou je kunnen vinden op het mijn.beleggen.com forum. Het hebben van een buddy brengt voordelen met zich mee. Je kunt elkaar helpen met een plan of strategie. Je kunt het vier ogen principe toepassen, zodat je weet dat er geen fouten worden gemaakt en je elkaar verantwoordelijk kunt houden en dat maakt de kans op succes groter.

Uiteindelijk gaat het bij beleggen om dat je geld groeit en niet minder waard gaat worden door inflatie bijvoorbeeld. Dit is wel het geval als jij je geld op je spaarrekening laat staan.

Wat zijn de voordelen van de Trading Navigator Methode?

 • De training is compleet;
 • Levenslang toegang op elk apparaat;
 • 30 dagen 100% geld terug garantie
 • Vragen over de training worden snel beantwoord door de community;
 • Geen ongeloofwaardige teksten met hoe rijk je wel niet gaat worden.

Wat zijn de nadelen van de Trading Navigator Methode?

 • De Trading Navigator Methode online training is volledig, maar dat maakt het lastig om een keuze te maken welke beleggingsvorm en strategie bij je past. Je zult zelf een keuze moeten maken en het wordt niet voor je uitgestippeld;
 • Als beginnende belegger wordt erover termen gesproken die niet uitgebreid worden uitgelegd. Ik heb zelf Google moeten gebruiken om bepaalde termen te begrijpen.

Het beleggen.com forum

Op het moment dat je een beleggen.com product aanschaft krijg je toegang tot het forum. Op het forum vind je allerlei topics met betrekking tot beleggen en de producten die ze aanbieden. Zo is er ook een speciale groep voor de mensen die de Trading Navigator Methode hebben aangeschaft. Hierin kun je vragenstellen en zaken die betrekking hebben tot de training bespreken. Het forum is te benaderen via de website en de mobiele app.

Trading Navigator Methode ervaringen?

Ik heb op het Internet gezocht naar mensen die de Trading Navigator Methode hebben aanschaft en ik moet zeggen dat de feedback erg positief is.

Wat kost de Trading Navigator Methode?

In de onderstaande tabel is uitgebeeld wat de totale waarde is van de Trading Navigator Methode.

Trading Navigator software (Waarde € 1997) Trading Navigator voor aandelenTrading Navigator voor opties
Trading Navigator onlinetraining (Waarde € 1997)
2 jaar VIP lid MBC (Waarde € 696)
2 jaar Telegram (Waarde € 1994)
3 handleidingen (Waarde € 141)
MeXem transactietegoed (Waarde € 500)
Live coaching (Waarde € 4888)
1 op 1 coaching (Waarde € 200 euro)
Totaal: 12.413

De waarde van de Trading Navigator Methode is dus € 12.413 euro, maar wordt normaal gesproken verkocht voor € 1997 en is nu verkrijgbaar voor € 997, dit is een korting van 50%.

Conclusie

Om de trading navigator software goed te beoordelen zal ik het zeker een jaar moeten gebruiken. Ik zal deze review dan ook blijven updaten totdat ik een idee heb of een rendement van 20,6 per jaar reëel is of niet. Aangezien ze aangeven dat dit mogelijk is.

De Trading Navigator Methode is zeker waar voor je geld, ik heb de software niet volledig kunnen testen vooralsnog, maar ik kan wel zeggen dat het aanschaffen van het pakket geen weggegooid geld is. De inhoud is gewoon goed en als je vragen hebt kun je die stellen op het forum.

Wat ik verder ook heb begrepen is dat je zo weinig mogelijk emotioneel betrokken moet zijn als je succesvol wilt beleggen. Het is vooral een methode vinden die werkt een plan opzetten en het plan naadloos volgen. Dus zonder daar emotioneel betrokken bij te zijn. Dat is iets wat ik uit de training heb gehaald.

De meeste particuliere beleggers kopen hier en daar wat aandelen zonder een bewezen strategie daar gaat het fout. Daar ben ik door deze training achter gekomen, ik had zelf nooit gedacht dat het zo zou werken.

De Trading Navigator Methode geeft ook leuke kortingen op producten die op beleggen.com worden aangeboden. Zo is er een korting van 50% op een eendaagse coaching pakket. Je kunt kiezen voor een basisprogramma of een gevorderd programma.

Als je de Trading Navigator Methode aanschaft krijg je toegang tot 1 op 1 coaching. Deze coaching vindt online plaats. Je ontvangt tweemaal een half uur of eenmaal een uur coaching voor het opzetten van een systeem, dit is ter waarde € 200, zoals aangegeven in het vorig hoofdstuk.

De Trading Navigator Methode is geschikt voor beginnende en ervaren beleggers. Ook omdat het zo compleet is. Ik snap best dat je niet zomaar een kleine € 1000 euro uitgeeft, maar ik zou het pakket zelfs aanraden aan vrienden en familie. Je krijgt het echt terug aan waarde. De helft krijg je al terug aan transactietegoed bij MeXeM.

Ik hoop een zo’n eerlijk mogelijke review te hebben geschreven en als jij enthousiast bent geraakt door mijn review.

1 gedachte over “Trading Navigator Methode Review”

Plaats een reactie